El consell arxiprestal del 18 d’octubre marca l’inici de curs

Cares noves i ganes d’encetar un curs en connexió amb el Pla pastoral diocesà «Sortim», en particular pel que fa referència a l’encontre i l’anunci de Jesucrist. Aquestes van ser les primeres sensacions del consell arxiprestal del 18 d’octubre passat que es va celebrar a la parròquia de Sant Francesc d’Assís i on es va presentar el nou rector d’aquesta agrupació parroquial (Sant Francesc, Santa Clara i Sant Crist), Josep Teixidó Cuenca, amb arrels paternes a Badalona i que abans havia estat vicari a la basílica de Santa Maria, de Mataró.

Mn. Teixidó va informar que l’acompanyarà el vicari ucraïnès Mn. Iurii Stasiuk, l’arribada del qual s’espera per aquest 5 de novembre. També hi haurà un sacerdot camerunès adscrit a l’agrupació parroquial, Mn. Marcial, que està estudiant Litúrgia. D’altra banda, també es va informar que el prior dels carmelites de Badalona, el pare Jesús Sans, estarà adscrit a la parròquia de Sant Josep per ajudar en les celebracions.

En la trobada es va fer la consulta als laics per a l’elecció del nou arxiprest i que prendrà el relleu d’Andreu Oller, que ocupa una de les vicaries episcopals al nou organigrama de l’arquebisbat. S’espera que durant la primera quinzena de novembre el cardenal-arquebisbe, Joan Josep Omella, informarà d’aquest nomenament.

En la trobada, Mn. Joaquim Sabater es va acomiadar de l’arxiprestat ja que ha estat adscrit com a diaca permanent a la parròquia de Sant Pius X, al barri del Congrès de Barcelona. Igualment, també es va fer una valoració molt positiva del pelegrinatge arxiprestal a Ivorra i Sant Ramon que es va fer el 22 de setembre passat.

Activitats durant el curs i solidaritat amb Veneçuela

En la trobada es va aprofundir en com desenvolupar el Pla pastoral diocesà, «Sortim»; en la coordinació dels serveis arxiprestals (catequesi, joves, promesos, salut…); i en la consolidació d’un programa d’activitats que aglutini els fidels de l’arxiprestat: conferència d’Advent, pregària ecumènica, conferències i recés quaresmal, Processó del Silenci, Corpus…

També es van posar en valor els diferents testimonis creients —sor Francesca de les Llagues de Jesús, el bisbe Joan Carrera o Mn. Anton Romeu, entre altres— que podrien servir de fil conductor durant el curs. Una altra acció arxiprestal d’aquest curs serà l’adhesió a una campanya solidària per Veneçuela, que ha promogut el bisbe Tomás Jesús Zárraga [vegeu Entrevista en aquest mateix número], amb el recolzament de la Cartoixa de Montalegre i la Fundació Catalunya-Amèrica, del monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

El darrer Consell Arxiprestal es va fer a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, al barri de Bufalà de Badalona.
NOTÍCIES DESTACADES
  • Imatges sortida arxiprestal a Ivorra i Sant Ramon El passat 23/09 va tenir lloc la sortida arxiprestal a Ivorra i Sant Ramon, on vam poder gaudir d’un dia de germanor visitant llocs preciosos. Deixem aquí les fotografies que vam fer perquè les pogueu veure i descarregar.
  • Arribada de la Mare de Déu del Carme a Montgat El passat 14 de juliol amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, va arribar a Montgat en barca
  • Presentació als capellans del nou pla pastoral El passat 31 de maig es van reunir els capellans de l’Arxidiòcesi A la reunió es va presentar el nou pla pastoral Sortim! a través d’una presentació que us compartim a continuació.
  • Sor Francesca de les Nafres de Jesús Reconegudes les seves virtuts heròiques El 19 de maig, el Sant Pare ha autoritzat a la Congregació de les causes dels Sants a promulgar el Decret referent a les virtuts heròiques de la monja clarissa Coloma Antònia Martí i Valls, coneguda com Sor Francesca de les Nafres de Jesús. Aquest és el primer pas del procès de beatificació. Coloma Antònia Martí i Valls va néixer a Badalona l’any 1860. Als 22 anys ...
Llegir més
Arxiprestat «en sortida»