sor francisca

Reconegudes les seves virtuts heròiques

El 19 de maig, el Sant Pare ha autoritzat a la Congregació de les causes dels Sants a promulgar el Decret referent a les virtuts heròiques de la monja clarissa Coloma Antònia Martí i Valls, coneguda com Sor Francesca de les Nafres de Jesús. Aquest és el primer pas del procès de beatificació.

Coloma Antònia Martí i Valls va néixer a Badalona l’any 1860. Als 22 anys va ingressar en el monastir de les clarises de la Divina Providència , on va fer els vots definitius al 1883. Va brillar per la seva puresa bautismal, l’amor d’esposa de Crist, la caritat amb les seves germanes, l’esperit de penitència i de reparació pels pecats del món. Ànima profundament contemplativa va tenir dons de gràcia extraordinaris, sempre viscuts desde la humilitat i en secret. Va morí el 4 de juny de 1899, als 39 anys.

La fama de santetat es va donar després de la seva mort, fins i tot durant la guerra civil la seva tomba va ser salvada de la general devastació que va haver sobre el monasteri. La Causa de canonització es va iniciar al 1925. 

sor francisca
Sor Francesca de les Nafres de Jesús